Zomers worden warmer; kies voor een schaduwdoek!

Afgelopen zomer hebben we weer te maken gehad met flinke hittepieken. Het gaat dan om warme dagen waarop buitenactiviteiten niet meer door kunnen gaan of aangepast moeten worden in verband met de hitte. De Nijmeegse Vierdaagse in 2022 was hier een mooi voorbeeld van. De wandeldagen moesten worden aangepast, waarbij de eerste dag werd afgelast. We krijgen steeds vaker te maken met dit soort hittepieken tijdens de Nederlandse zomers. Het is belangrijk om hier ook thuis goed op voorbereid te zijn. Een schaduwdoek biedt een goede uitkomst.

Hittegolven worden steeds meer een garantie

Enkele tientallen jaren geleden waren mensen nog behoorlijk verrast wanneer er in de zomer sprake was van een hittegolf. Meerdere hittegolven in één zomer kwamen al helemaal niet voor. Ze waren nog uniek. Dit kunnen we tegenwoordig niet meer zeggen. De hittegolven komen steeds vaker voor in het zomerseizoen. Experts voorspellen dan ook dat veel dagen in de toekomstige zomers steeds meer hogere temperaturen gaan hebben. Het is dan ook belangrijk om te zorgen voor voldoende schaduw, zodat u minder last hebt van de zon en de hitte.

De klimaatverandering zorgt voor meer extremen

Overigens worden de extremen niet alleen beperkt tot de zomers. Ook in andere seizoenen van het jaar zullen we in ons land meer uitschieters gaan zien. Zo wordt voorspeld dat we steeds vaker te maken zullen krijgen met extreme regenval en stormen. Vanzelfsprekend brengt dit de nodige gevolgen met zich mee. Denk aan een toename van bosbranden, overstromingen en gevolgen door. Veel zekerheden zijn er niet wat het klimaat betreft, behalve de kleine kans dat het weer meer kouder wordt. De gemiddelde temperaturen blijven oplopen. In Portugal en Spanje zijn sommige zomerdagen al zo heet dat het ronduit gevaarlijk wordt om lang op straat te lopen. Zo ver zijn we gelukkig in ons land nog niet, maar duidelijk is wel dat het weer verandert.

Kies voor de voordelen van een schaduwdoek

Een schaduwdoek biedt absoluut uitkomst tijdens de hete zomers. Het is belangrijk om op de heetste dagen zoveel mogelijk tijd in de schaduw door te brengen. Met een goed schaduwdoek profiteert u van voldoende schaduw in de directe omgeving van uw woning. Het schaduwdoek kan het hele jaar door blijven hangen en u heeft er geen vergunning voor nodig. De luxe uitstraling zorgt ervoor dat het schaduwdoek echt een aanwinst voor uw woning is. Daarnaast wordt het veel aangenamer in uw tuin op de heetste dagen van het jaar. Een waterdicht schaduwdoek is natuurlijk ook ideaal om langer van de buitenlucht te kunnen genieten tijdens de nazomer.

Vraag een adviesgesprek aan voor een schaduwdoek

Een schaduwdoek is ideaal om altijd van schaduw te kunnen genieten. Er zijn veel mogelijkheden voor het realiseren van een mooi, luxe schaduwdoek in uw tuin. Heeft u interesse en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een offerte bij ons aan en wij komen graag bij u langs voor een adviesgesprek.

Meer informatie ontvangen?

×

Stuur ons een WhatsApp bericht

We proberen altijd meteen een antwoord te geven

× Hoe kan ik je helpen?