Zeildoek overkapping zelf maken of kopen?

Gaat u zelf een zeildoek overkapping maken of kunt u deze toch beter aanschaffen bij een ervaren bedrijf? Wanneer u zelf een zeildoek overkapping wilt maken, dan zijn de mogelijkheden relatief beperkt. U kunt gebruik maken van hout om een frame te bouwen, waarna u een zeildoek overkapping kunt realiseren zoals u het wilt. Een voordeel hiervan is wellicht dat u zelf de volledige controle heef over de maatvoering en dergelijken. Het belangrijkste nadeel is wel de levensduur van het resultaat. Kamst Roofs vertelt u graag meer over het zelf maken of kopen van een zeildoek overkapping.

Zelf een zeildoek overkapping maken

Uiteraard is het mogelijk om zelf een zeildoek overkapping te maken. In de meeste gevallen is het noodzakelijk om hiervoor zelf een frame te bouwen, waarna u het zeildoek over het frame kunt plaatsen. In deze tijd is het hout vrij prijzig. Het zeildoek kunt u op meerdere manieren bevestigen, maar vaak levert dit wel problemen op. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de standaard zeildoeken die u kunt kopen niet voorzien zijn van voorbereidingen voor een specifieke bevestiging. Hierdoor kan het zeildoek bij de eerste windvlaag al scheuren, wat uiteraard zonde is.

Meest voorkomende problemen met zelfgemaakte zeildoek overkappingen

Het zelf maken van een zeildoek overkapping kan aantrekkelijk lijken, maar vaak laat het resultaat te wensen over. Zoals gezegd zijn standaard zeildoeken niet uitgerust met de nodige extra’s voor een goede bevestiging. U moet er dus nog zelf haken of ogen in maken. Gebeurt dit niet op de juiste wijze, dan scheurt het zeil gemakkelijk. Daarnaast gaat het zeildoek vaak doorhangen. Dit is niet alleen een onaantrekkelijk gezicht, maar als het zeildoek waterdicht is kan het ook behoorlijk zwaar worden, waardoor de constructie kapot gaat. Veel standaard zeildoeken zijn echter niet waterdicht, waardoor ze vaak maar een enkel seizoen meegaan.

Standaard oplossingen van Kamst Roofs

Kamst Roofs biedt diverse standaard oplossingen van hoge kwaliteit, waar u optimaal van gaat genieten. Op de eerste plaats hebben wij de Square, een ijzersterke membraanoverkapping die heel eenvoudig wordt opgebouwd. Het in twee kleuren te verkrijgen zeildoek heeft een afmeting van 20 vierkante meter en de masten worden 5 meter uit elkaar geplaatst. Zoekt u naar een grotere oplossing, dan bieden wij de Square XL met een afmeting van 30 vierkante meter, waarbij de masten 6 meter uit elkaar vandaan staan. Gaat de voorkeur uit naar een vergunningsvrije carport van zeildoek? Dan bieden wij de Targa als standaard oplossing. U kunt deze oplossingen, indien gewenst, als bouwpakket ontvangen en zelf plaatsen.

Meer informatie ontvangen?

×

Stuur ons een WhatsApp bericht

We proberen altijd meteen een antwoord te geven

× Hoe kan ik je helpen?