Waar moet u op letten bij het kopen van een schaduwdoek?

Wanneer u een schaduwdoek wilt kopen, dan heeft u in de basis twee mogelijkheden. U kiest voor een standaard doekmaat of u gaat voor het comfort van een maatwerk zeildoek. Toch is dit zeker niet de enige keuze waar u voor komt te staan. Het is belangrijk dat uw nieuwe schaduwdoek goed bij u én uw buitenruimte past, maar ook dat deze aan al uw wensen en eisen voldoet. Het is dan belangrijk om rekening te houden met een aantal aandachtspunten.

Het team van Kamst Roofs geeft u graag inzicht in een viertal zaken die u wilt overwegen voordat u een schaduwdoek koopt. Uiteraard staat ons team klaar om u te adviseren wat in uw situatie de meest geschikte oplossing is.

1. Hoe moet het schaduwdoek bevestigd worden?

Standaard worden schaduwdoeken voorzien van masten als bevestigingsoplossingen. Eerst boren wij schroeffunderingen tot 1,60 meter in de grond, waar later de mast wordt ingeplaatst. Dit kan voor uw specifieke situatie passend zijn, maar dit hoeft niet. Zo kan een schaduwdoek in sommige gevallen worden bevestigd aan de gevel of bijvoorbeeld aan een boom, maar in andere gevallen kan het noodzakelijk zijn om gebruik te maken van masten. Hoe het schaduwdoek bevestigd moet worden is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder uiteraard de plek waar u het schaduwdoek wilt hebben en de directe omgeving met de bijbehorende mogelijkheden.

2. Welke vorm moet het schaduwdoek hebben?

Schaduwdoeken kennen geen standaard vorm. Hier heeft u ook keuze in. Zo zijn er diverse schaduwdoeken die uitgevoerd zijn in een vierkante vorm, maar we zien ook (ongelijke) vijfhoeken op de markt. Dit zijn natuurlijk slechts voorbeelden. Het is belangrijk dat u schaduw kunt creëren op een manier zoals dat voor u wenselijk is én zoals dit goed past binnen uw buitenruimte. De vorm van een schaduwdoek kan dan bepalend zijn. Uiteraard is niet alleen de vorm belangrijk, maar ook de afmeting.

3. Welke kleur past goed bij de buitenruimte?

De totale uitstraling van het schaduwdoek en het terras zelf wordt voor een groot deel bepaald door de kleur van het schaduwdoek. Het kan voor u belangrijk zijn dat uw schaduwdoek een bepaalde kleur heeft, die goed past bij de overige inrichting van de buitenruimte. Dit kan gelden voor de particuliere tuin, maar is uiteraard vaak nog belangrijker voor professioneel gebruik van het schaduwdoek, zoals bij een horecagelegenheid of kinderopvang. Bij Kamst Roofs kunt u kiezen uit 20 verschillende soorten doekkleuren.

4. Moet het schaduwdoek waterdicht zijn?

Een heel belangrijke overweging is of uw nieuwe schaduwdoek waterdicht moet zijn, of dat deze lucht en water door mag laten. Deze keuze is namelijk bepalend voor het specifieke gebruik van het schaduwdoek. Wilt u echt alleen schaduw creëren met het doek? Dan kan het voor u voldoende zijn om een lucht- en waterdoorlatend schaduwdoek te kopen. Wilt u ook gewoon lekker buiten kunnen zitten als het een beetje spettert of zelfs harder regent? Dan ligt de keuze voor een waterdicht schaduwdoek uiteraard meer voor de hand. Een waterdicht schaduwdoek kan het hele jaar door worden gebruikt, terwijl een lucht- en waterdoorlatend schaduwdoek veelal alleen in de zomer gebruikt wordt. Al onze klanten willen een waterdicht schaduwdoek.

Altijd een schaduwdoek dat bij u past

Uiteindelijk is het belangrijk dat uw nieuwe schaduwdoek optimaal bij u past. Dit betekent dat het schaduwdoek een uitstraling heeft waar u blij van wordt, een maat en vorm heeft die juist is voor uw tuin en een kwaliteit heeft die lang behouden blijft. Dit zijn garanties die u zeker krijgt bij Kamst Roofs. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een zeildoek in uw tuin? Vraag een offerte aan en wij komen graag bij u langs. Voor meer informatie en advies kunt u altijd contact met ons opnemen.

Meer informatie ontvangen?

×

Stuur ons een WhatsApp bericht

We proberen altijd meteen een antwoord te geven

× Hoe kan ik je helpen?