Tuinrenovatie: Wat zijn de mogelijkheden + inspiratie

We willen in de zomer natuurlijk genieten van een mooi verzorgde tuin in een sfeer en stijl waar wij ons lekker in kunnen ontspannen. Om meerdere redenen kan het zo zijn dat de tuin niet meer helemaal aan uw wensen voldoet. Wellicht is deze gewoon aan vernieuwing toe, zijn uw persoonlijke voorkeuren veranderd of bent u verhuisd en niet helemaal blij met de tuin. Dan kunt u natuurlijk kiezen voor een tuinrenovatie om uw tuin wél helemaal naar uw zin te maken. Hoe pakt u dat precies aan? Kamst Roofs geeft u tips en biedt u inspiratie voor uw nieuwe tuin.

Wat is er nodig om uw tuin weer naar wens te maken?

Het is altijd een goede eerste stap om te bepalen wat er wel en niet gedaan moet worden. Wilt u bijvoorbeeld de schuttingen laten staan of wilt u deze vervangen? Wilt u een deel van de bestrating behouden of juist niet? Door goed te kijken naar wat u wel wilt, en vooral ook naar wat u niet (meer) wilt, kunt u bepalen wat er nodig is om de tuin weer naar wens te maken. Dit geeft u ook een indruk van de kosten en de tijd die u eraan moet besteden.

Stel een duidelijk plan op voor de tuinrenovatie

Alles begint eigenlijk met een plan. Nog voordat u een schop in de tuin heeft geduwd stelt u een plan op. Dit maakt namelijk goed duidelijk wat er moet gebeuren en waar dat moet gebeuren. Het voorkomt dat u dingen onnodig doet, maar het zorgt er ook voor dat u duidelijk inzicht heeft in eventuele aankopen die u moet doen. Maak een schets van uw tuin, deel deze in zoals u het voor ogen heeft en maak op basis daarvan een goed plan. Werk vervolgens in stappen naar het eindresultaat toe. Zo voorkomt u direct dat u iets vergeet.

De juiste volgorde van werken aanhouden

Voor een goed verloop en een mooi resultaat is het belangrijk om de juiste werkvolgorde aan te houden voor de tuinrenovatie. U begint altijd met het verwijderen van zaken die weg moeten uit de tuin. In bepaalde gevallen zal dit betekenen dat een deel van de tuin leeg moet, in andere gevallen betekent dit dat de hele tuin leeggeruimd moet worden. Dit is uiteraard afhankelijk van de plannen. Breng vervolgens nieuwe grond aan waar nodig, waarna u de nieuwe elementen kunt plaatsen. Hierbij kunt u uiteraard ook altijd kijken naar mogelijkheden voor hergebruik, bijvoorbeeld van tuintegels of kunstgras. Wanneer deze basis eenmaal ligt kunt u het geheel afwerken met decoraties naar wens.

Hoe maakt u de tuin sfeervoller?

Sfeer is natuurlijk vooral heel persoonlijk. Het is belangrijk dat u zich fijn voelt in de nieuwe tuin. Tegenwoordig is het heel populair om hoogteverschillen in de tuin aan te brengen, voor wat meer creativiteit en speelsheid in de tuin. Ook het realiseren van secties in de tuin is populair, evenals het combineren van diverse tuintegels. Zo zien we momenteel vaak dat het terras of zitgedeelte in de tuin andere tuintegels als ondergrond krijgt dan de rest van de tuin. Onder de toptrends voor tuinen behoort ook het realiseren van een mooie overkapping. Dit zorgt direct voor de nodige schaduw in de tuin voor als de temperaturen hoger oplopen. De Nederlandse zomers worden immers heter en langer. Natuurlijk bieden wij u graag een zeildoek overkapping die goed bij u, uw tuin én uw woning past.

Uv-licht krijgt geen vat op de lak

Er wordt vaak alleen gedacht aan de effecten van herfst- en winterweer op voertuigen, maar ook in de zomer ontstaan er risico’s. Het Uv-licht van de zon kan namelijk vat krijgen op de lak van uw auto. Dit zorgt ervoor dat de lak kan gaan verkleuren. Bij sommige kleuren auto’s gebeurt dit aanzienlijk sneller dan bij andere kleuren. Zo is rood bijvoorbeeld erg vatbaar voor verkleuring. U kunt de lak van uw auto goed beschermen door uw auto zo veel mogelijk uit het Uv-licht te parkeren. Ook dit doet u thuis gemakkelijk wanneer u een carport van zeildoek heeft.

Meer informatie ontvangen?

×

Stuur ons een WhatsApp bericht

We proberen altijd meteen een antwoord te geven

× Hoe kan ik je helpen?