Reinigen van een zeildoekoverkapping: hoe vaak moet dat?

Het reinigen van een zeildoekoverkapping is belangrijk om de hoge kwaliteit goed te behouden. Veel mensen kiezen ervoor om de zeildoekoverkapping in het najaar te verwijderen en op te bergen voor de periode van slechter weer. Het is dan altijd een goed idee om de zeildoekoverkapping goed te reinigen voor u deze opslaat.

Wanneer u de overkapping in het najaar verwijdert, dan is dat een mooi moment voor een grondige reiniging. Deze reiniging hoeft dan ook maar eens per jaar plaats te vinden. Wij geven u graag nog enkele tips voor het grondig reinigen van uw zeildoeloverkapping. Indien u wilt kunnen wij het zeildoek ook voor u reinigen en opslaan.

Uw schaduwdoek eens per jaar reinigen

Wanneer u een schaduwdoek heeft, dan is het voldoende om deze eens per jaar te reinigen. U doet dit het best bij het verwijderen van het schaduwdoek voor het seizoen, dus in het najaar. Maak een sopje van regulier schoonmaakmiddel, groene zeep en warm water. Vervolgens kunt u het schaduwdoek reinigen met een zachte en schone borstel voor het losmaken van vuil dat is aangehecht. Laat het geheel even inwerken en spuit het schaduwdoek schoon met behulp van een tuinslang (geen hogedruk spuit). Het is altijd belangrijk om het schaduwdoek volledig te laten drogen voor u deze opbergt

Waterdichte zeildoekoverkapping eens per jaar reinigen

Ook de waterdichte zeildoekoverkapping hoeft maar eens per jaar te worden gereinigd. Deze zeildoekoverkappingen zijn voorzien van een speciale PU-coating. Dit betekent dat ze van een beschermende laag zijn voorzien voor het weren van schimmels en vuil. Deze coating wordt aangetast door chemicaliën en borstels, dus gebruik enkel warm water voor de reiniging. Daarnaast kunt u een doek of een zachte spons gebruiken voor het voorzichtig schoon wrijven van het materiaal. Gebruik in geen geval een hogedrukspuit om een waterdichte zeildoekoverkapping te reinigen, want ook dit tast de beschermende coating aan.

Berg het schaduwdoek of de zeildoekoverkapping nooit nat op

Het is in alle gevallen belangrijk om te wachten tot de schaduwdoek of de zeildoekoverkapping écht helemaal droog is voor u deze opbergt. U wilt het doek opgevouwen opbergen, zodat het niet te veel ruimte in neemt. Dit kan prima, maar dan moet wel zeker zijn dat het doek volledig droog is. Wanneer dit niet het geval is, dan kunnen er tijdens de opslag gemakkelijk schimmels ontwikkelen. Let daarom goed op dat het doek echt op alle punten volledig droog is voor u het opvouwt om op te bergen.

Wij kunnen uw zeildoekoverkapping professioneel reinigen

Het is goed om uw zeildoekoverkapping eens per jaar goed te reinigen, het liefst in het najaar, wat zeker geldt wanneer u de zeildoekoverkapping voor het winterseizoen op wilt bergen. Kamst Roofs kan uw zeildoekoverkapping eens per jaar, in het najaar, professioneel voor u reinigen. Zo weet u zeker dat de reiniging grondig en op de juiste wijze gebeurt, wat de levensduur van uw zeildoekoverkapping verlengt. Wilt u meer weten of heeft u interesse? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Meer informatie ontvangen?

×

Stuur ons een WhatsApp bericht

We proberen altijd meteen een antwoord te geven

× Hoe kan ik je helpen?