Optimaal thuiswerken in de tuin: 4 tips

Thuiswerken is in deze tijd heel gewoon. Zowel werknemers als werkgevers hebben in de afgelopen jaren de voordelen van thuiswerken ontdekt. Binnen veel bedrijven blijft dan ook de mogelijkheid bestaan om geheel of gedeeltelijk vanuit huis te werken.

Bij goed weer is het dan natuurlijk heerlijk om in de tuin te werken. Kamst Roofs geeft u graag 4 handige tips én een bonustip voor optimaal thuiswerken in de tuin.

1. Zorg voor voldoende stroompunten

Buiten hebben we natuurlijk niet de beschikking over stroompunten zoals we dat binnen wel hebben. Het is goed om te kijken hoe u zorgt voor voldoende stroompunten. Is het bijvoorbeeld handig om te werken met een verlengsnoer, kunt u gebruik maken van een stroompunt in de garage of berging of is het voordeliger om buiten een (extra) stroompunt aan te leggen? Uiteraard is het hierbij belangrijk dat u goed let op de veiligheid bij het realiseren van stroompunten in de tuin.

2. Stel zeker dat uw wifi bereik optimaal is

Voor de meeste mensen die thuiswerken, is een goedwerkende wifi belangrijk. In huis is wifi vaak prima, maar dit geldt lang niet altijd voor de wifi-verbinding in de tuin. Het bereik kan hier zwakker zijn of zelfs helemaal niet aanwezig zijn. Wilt u in de tuin gebruik maken van optimale wifi? Dan kan het verstandig zijn om gebruik te maken van een wifi repeater.

3. Zorg voor voldoende schaduw in de tuin

Het is heerlijk om in de zomer buiten te kunnen werken, maar het kan ook de nodige ongemakken opleveren. Zo kan het snel te warm worden wanneer u in de volle zon zit. Daarnaast is het vaak lastig om uw scherm goed te zien wanneer de zon schijnt. Het is daarom goed om te zorgen voor voldoende schaduw in de tuin. Hiervoor maakt u het best gebruik van een goede zeildoek overkapping, zodat u altijd optimale schaduw en optimaal zicht op uw scherm heeft.

4. Beveilig uw tuin om diefstal te voorkomen

Helaas kunnen we niet altijd vertrouwen op het goede in de mens. Wanneer u uw laptop buiten laat staan, wanneer u bijvoorbeeld even snel een boodschap gaat halen of de hond uit gaat laten, dan kan het gebeuren dat de laptop weg is wanneer u terugkeert. Voorkom diefstal door uw poorten goed te beveiligen. Blijft u iets langer weg? Plaats uw eigendommen dan binnen en vergeet de deur niet op slot te doen.

Bonustip: Zorg voor voldoende ontspanning

Thuiswerken is prettig, maar brengt voor velen ook het nadeel mee dat ze ‘vergeten’ om pauze te nemen. Mensen werken thuis meer uren dan dat ze op kantoor doen, waardoor er makkelijker stress kan ontstaan. Daarnaast kan de werk-privébalans verstoord raken. Voorkom dit door regelmatig te ontspannen. Kijk met regelmaat weg van uw scherm, geniet van groen in de omgeving en ontspan. Dit zorgt direct voor nieuwe productiviteit en verse ideeën.

Meer informatie ontvangen?

×

Stuur ons een WhatsApp bericht

We proberen altijd meteen een antwoord te geven

× Hoe kan ik je helpen?