Maak uw eigen Ibiza tuin met deze 10 elementen!

Wilt u een echte Ibiza tuin creëren, zodat u kunt genieten van het echte vakantiegevoel bij uw eigen huis? We zien dat de trend van de Ibiza style weer helemaal terugkeert naar de Nederlandse tuinen. Het zorgt voor sfeer, voor ontspanning en natuurlijk voor eindeloos veel gezelligheid. Kamst Roofs geeft u een overzicht van 10 elementen die echt thuishoren in de echte Ibiza tuin.

1. Potten en kruiken

In de echte Ibiza tuin horen mooie decoraties. Potten en kruiken passen hier zeker bij. Hierbij gaat vaak de voorkeur uit naar decoraties in de kleuren bruin, terracotta, oudroze, blauw en beige. U kunt natuurlijk combineren en versieren zoals u dat zelf wilt. Een echte Ibiza tuin bruist van de kleuren, dus ga vooral af op de kleuren die u mooi vindt.

2. Kleurrijke bloemenkransen

Bloemenkransen horen niet uitsluitend bij de Ibiza style, maar vooral bij de eilandstijl en de echte zomerstijl. We kennen natuurlijk allemaal wel de vakantieoorden waar we ontvangen worden met een kleurrijke bloemenkrans. Daarom wordt de sfeer van een Ibiza tuin ook echt versterkt door gebruik te maken van kleurrijke bloemenkransen. Deze kunt u natuurlijk ook leuk om de potten en kruiken draperen.

3. Een mooie terrasoverkapping

Uiteraard mag een mooie terrasoverkapping niet ontbreken in de Ibiza tuin. Als het even te warm wordt, dan is het heerlijk om te genieten van de schaduw in uw eigen tuin. Met een zeildoek overkapping van Kamst Roofs maakt u uw Ibiza tuin echt helemaal compleet. Wij bieden diverse standaard uitvoeringen, maar u bent ook welkom voor het op maat laten maken van een luxe en hoogwaardige zeildoek overkapping. Deze wordt voor u ontworpen door een ervaren ingenieur. Doordat onze zeildoek overkappingen met een laser worden gesneden en met de hand worden gestikt, heeft u altijd zeker van een maximale kwaliteit en levensduur.

4. Elementen van teakhout

Teakhout hoort echt bij de Ibiza style. U kunt kiezen voor tal van mooie decoraties van deze sfeervolle, warme houtsoort. Denk bijvoorbeeld aan teakhouten schalen en vazen, maar ook aan een gezellige windgong van teakhout of leuke bijzettafeltjes. Eigenlijk past alles wat van teakhout is gemaakt bij deze unieke tuintrend voor het echte vakantiegevoel.

5. Een outdoor vloerkleed

Eigenlijk mag een outdoor vloerkleed echt niet missen in de tuin als u een echte Ibiza tuin wilt maken. Het best passend is een rotan vloerkleed. Deze behoudt de goede kwaliteit, ongeacht de weersomstandigheden, en u heeft een ruime keuze als het gaat om kleur en design.

6. Gevlochten wanddecoraties

Wanddecoraties mogen natuurlijk niet ontbreken. De Ibiza sfeer is niet compleet wanneer u tegen een kale muur of een kaal schutting aan kijkt. Binnen de echte Ibiza style vallen alle soorten gevlochten wanddecoraties. Daarnaast kunt u ook denken aan spiegeltjes en tekstbordjes, het liefst in een strandthema. Alles voldoet, zolang het geheel er maar gezellig en kleurrijk uitziet.

7. Een hangmat of comfortabel ligbed

Op de eerste plek op het gebied van comfort staat natuurlijk de hangmat. Deze is toch wel heel kenmerkend voor de Ibiza tuin. Toch is het niet voor iedereen mogelijk om een hangmat te plaatsen in de tuin, en ook niet iedereen vindt het prettig. Zo zullen mensen die makkelijk rugklachten ontwikkelen niet snel plaats willen nemen in een hangmat. Een comfortabel ligbed, bijvoorbeeld van riet of licht rotan, is dan ook prima om mee vast te houden aan de Ibiza style.

8. De juiste tuinset kiezen voor de Ibiza tuin

De Ibiza tuin vraagt echt om een tuinset in een lichte kleur. Vaak gaat de voorkeur uit naar wit, maar dit is niet voor iedereen een fijne keuze. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een lichte houtkleur, zoals de kleur van riet. Beige is zeker ook een mooie keuze voor de Ibiza tuin. Wilt u het Ibiza effect rondom de tuinset verder versterken? Dan kunt u de tuinset op witte vlonders plaatsen.

9. Groen in de Ibiza tuin

De kenmerkende Ibiza tuin is vooral heel onderhoudsvriendelijk, maar dit betekent natuurlijk niet dat u helemaal geen groen in de tuin kunt plaatsen als u een Ibiza tuin wilt realiseren. Plaats mooie plantenbakken in Ibiza style en vul deze bijvoorbeeld met lavendel, een kleinere palmsoort, grassoorten of olijfboompjes. De tuin blijft mooi onderhoudsvriendelijk, terwijl u toch ook geniet van groen in uw Ibiza tuin.

10. Sfeervolle verlichting

Een Ibiza tuin is er om zowel overdag als op de warme zomeravonden van te genieten. Zeker voor de zwoele zomeravonden is het natuurlijk belangrijk om te zorgen voor sfeervolle verlichting in de echte Ibiza style. U kunt hierbij denken aan gaslantaarns, maar ook aan kleurrijke lichtslingers die u bijvoorbeeld langs de schuttingen of de rand van de veranda kunt leiden.

Meer informatie ontvangen?

×

Stuur ons een WhatsApp bericht

We proberen altijd meteen een antwoord te geven

× Hoe kan ik je helpen?