Klimaatverandering doet vraag naar schaduw stijgen

We weten allemaal dat we te maken hebben met klimaatverandering. De opwarming van de aarde heeft effect op de weersomstandigheden. De zomers in Nederland worden warmer en de winters milder. Wat we daardoor veel zien, is dat de behoefte aan schaduw in de zomer toeneemt. Daarbij stijgen de temperaturen niet alleen steeds verder, maar hebben we ook met steeds meer zomerse dagen per seizoen te maken. Een schaduwdoek in de tuin wordt hierdoor steeds vaker onmisbaar.

Hogere temperaturen en meer zomerse dagen

De gemiddelde temperatuur per dag stijgt. Over een periode van 40 jaar, tussen 1980 en 2020, is de gemiddelde temperatuur gestegen met 1,3 graad Celsius. De temperaturen liggen dus structureel hoger. Ondanks dat de stijging niet heel groot lijkt te zijn, hebben we tegenwoordig wel te maken met dubbel zoveel zomerse dagen dan 40 jaar geleden. We spreken van een zomerse dag wanneer het in De Bilt warmer dan 25 graden Celsius is. Experts voorspellen dat deze trend zich nog een lange tijd voortzet. Op dit moment hebben we gemiddeld 22 zomerse dagen in de maanden juni, juli en augustus. Er wordt voorspeld dat het aantal zomerse dagen in het jaar 2050 al 34 bedraagt.

We krijgen vooral ook meer te maken met extremen

We hebben het in de afgelopen jaren opgemerkt: we krijgen meer te maken met extremen die we eerder nog niet zagen. Denk bijvoorbeeld aan de overstromingen in Limburg door hevige regenval, maar ook aan de enorme stormschades. Hier komt bij dat we ook steeds vaker te maken krijgen met hoge temperaturen. Het gaat dan om temperaturen van boven de 40 graden Celsius. Het toegenomen aantal zomerdagen zorgt ook voor langere perioden van droogte, waardoor we eerder te maken krijgen met watertekorten. Kortom, het weerbeeld wordt extremer. Dit zorgt ervoor dat er steeds vaker wordt gezocht naar betere oplossingen voor in de tuin, denk aan een zeildoekoverkapping.

De behoefte aan schaduw stijgt in de zomer

Veel mensen vinden temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius nog wel aangenaam, maar voor de meesten wordt het al snel oncomfortabel wanneer deze temperaturen verder stijgen. Nederland krijgt steeds vaker te maken met hittegolven. Dit zorgt ervoor dat de vraag naar extra schaduw bij thuiswoningen toeneemt. Een mooie oplossing voor dit probleem is een zeildoekoverkapping. Deze kan vergunningsvrij het hele jaar door blijven hangen, waardoor er schaduw wordt gerealiseerd, maar er ook bescherming tegen regen is wanneer nodig. Kamst Roofs maakt luxe zeildoekoverkappingen op maat.

Wilt u ook genieten van extra schaduw bij uw woning?

Door het toenemende aantal zomerse dagen en de sterk oplopende temperaturen willen steeds meer mensen extra schaduw rond hun woning. Dit kan eenvoudig worden gerealiseerd met behulp van een zeildoekoverkapping van Kamst Roofs. Hier heeft u geen vergunning voor nodig en u heeft er het hele jaar plezier van. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een zeildoekoverkapping in uw tuin? Vraag dan een offerte bij ons aan. Wij komen graag bij u langs.

Meer informatie ontvangen?

×

Stuur ons een WhatsApp bericht

We proberen altijd meteen een antwoord te geven

× Hoe kan ik je helpen?