Kinderdagverblijven kiezen voor schaduwdoeken boven speelterrein

Afgelopen zomer hebben we met flink hete dagen te maken gehad. Het werd op bepaalde dagen zo heet dat er maatregelen getroffen moesten worden. Denk aan de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse die niet door kon gaan. Diverse kinderdagverblijven besloten toen ook de deuren te sluiten, eenvoudigweg omdat er buiten onvoldoende schaduw was voor de kinderen. Veiligheid staat immers altijd voorop, zeker bij de kinderdagverblijven. Het is duidelijk dat de Nederlandse zomers steeds warmer worden, waardoor steeds meer kinderdagverblijven er nu voor kiezen om een schaduwdoek boven het speelterrein te plaatsen.

Risico’s van de zon bij het buitenspelen

Kinderen spelen het liefst buiten wanneer zij bij het kinderdagverblijf zijn. Kinderen hebben veel minder snel last van hitte dan volwassenen. Dit neemt de nodige risico’s met zich mee. Kinderen zijn namelijk zelf veel minder snel geneigd om de schaduw op te zoeken. Tijdens het ‘spelen’ merken zij niet hoe heet ze het eigenlijk hebben. Daarnaast denken veel kinderen er ook niet aan om extra te drinken in de hitte of zichzelf in te smeren. Het is dan ook aan het kinderdagverblijf om ervoor te zorgen dat de kinderen goed worden beschermd tegen de zon en de bijbehorende hitte. Dit kan gemakkelijk met een schaduwdoek overkapping.

Een speelterrein in de schaduw zetten met parasols

Het is mogelijk om het speelterrein in zijn geheel of gedeeltelijk in de schaduw te zetten met behulp van parasols. Toch is zijn parasols niet altijd handig. De voet van een parasol is vaak zwaar, waardoor het een flinke belasting op het lichaam is om deze steeds te verplaatsen. Toch is het noodzakelijk om de parasols mee te bewegen met de gang van de zon. Daarnaast hebben medewerkers eenvoudigweg niet de tijd om voortdurend met parasols bezig te zijn. Een zeildoek overkapping biedt aanzienlijk meer gemak.

Voordelen van een zeildoekoverkapping over het speelterrein

Het is mogelijk om het speelterrein geheel of gedeeltelijk te overdekken met een zeildoek overkapping. De overkapping is semipermanent, waardoor er geen vergunning voor nodig is. Daarnaast kan die het hele jaar rond blijven hangen. De overkapping biedt niet alleen de nodige schaduw en dus bescherming tegen de zon, maar houdt ook het speelterrein droog wanneer het regent. De zeildoek overkapping wordt eenmalig gemonteerd, waarna iedereen er het hele jaar door plezier van heeft.

Kies voor comfortabele schaduw voor spelende kinderen

Kinderen hebben het niet snel in de gaten dat zij het te warm krijgen als zij aan het spelen zijn. Het is daarom belangrijk om hen een schaduwrijke plek te bieden in de zomer. Heeft u een kinderdagverblijf en zoekt u naar een mooie, moderne en effectieve manier om schaduw te creëren? Dan is een schaduwdoek van Kamst Roofs de oplossing. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor de buitenruimte bij uw kinderdagverblijf? Vraag een offerte bij ons aan en wij bezoeken uw locatie graag voor een adviesgesprek.

Meer informatie ontvangen?

×

Stuur ons een WhatsApp bericht

We proberen altijd meteen een antwoord te geven

× Hoe kan ik je helpen?