Jaarlijkse onderhoud tips van een zeildoek overkapping

Een zeildoek overkapping heeft jaarlijks onderhoud nodig. Het is mogelijk om de zeildoek overkapping het hele jaar rond in de tuin te laten hangen, maar de meeste mensen kiezen ervoor om deze in het najaar te verwijderen. Dit is dan ook een uitstekend moment om te zorgen voor het jaarlijkse onderhoud van de zeildoek overkapping. U kunt de zeildoek overkapping in dit geval goed schoon en in de juiste condities opslaan voor het komende seizoen. Kamst Roofs geeft u graag een aantal tips voor het onderhoud van uw zeildoek overkapping.

Uw zeildoek overkapping op de juiste wijze reinigen

Een zeildoek overkapping is waterdicht en wordt door een speciale coating beschermd tegen onder meer schimmels en de aanhechting van vuil. Uiteraard betekent dit helaas niet dat uw zeildoek overkapping helemaal vrij blijft van vuil. Een grondige schoonmaakbeurt voordat u deze opbergt is dan ook aan te raden voor het behoud van de kwaliteit. Hiervoor gebruikt u uitsluitend warm water en een doek of zachte spons. Maak in geen geval gebruik van chemicaliën, die ook in schoonmaakmiddelen zitten, of van harde borstels. Dit kan de coating beschadigen, waardoor uw zeildoek overkapping niet meer optimaal beschermd wordt. Het is goed om het warme water goed te laten intrekken, waarna u het vuil voorzichtig kunt verwijderen met de doek of zachte spons.

Verkeerd onderhoud van uw zeildoek overkapping

Wanneer u uw zeildoek overkapping op de verkeerde wijze onderhoud of reinigt, dan heeft dit vaak vervelende gevolgen voor de kwaliteit van de zeildoek overkapping. Stop uw zeildoek overkapping daarom nooit in de wasmachine of droger, maak geen gebruik van agressieve reinigingsmiddelen en maak deze ook niet schoon met behulp van een hogedrukspuit. Verkeerd onderhoud van een zeildoek overkapping kan ervoor zorgen dat de beschermende coating verdwijnt. Dit betekent in de praktijk dat uw zeildoek overkapping opnieuw moet worden geïmpregneerd. Met het verdwijnen van de coating wordt uw zeildoek overkapping namelijk waterdoorlatend.

Uw zeildoek overkapping op de juiste wijze opbergen

Wanneer u uw zeildoek overkapping wilt opbergen tot het voorjaar, dan is het belangrijk om ook dit op de juiste wijze te doen. Na het reinigen van de zeildoek overkapping dient u deze goed te laten drogen. Controleer altijd of deze echt volledig droog is, inclusief de hoeken en eventuele naden. Wanneer u uw zeildoek overkapping vochtig of nat opbergt, dan krijgen schimmels de kans zich te ontwikkelen. Laat uw zeildoek overkapping eerst goed drogen, vouw deze vervolgens op en berg deze op een droge plaats op. Het best is om deze op te bergen in uw woning wanneer hier de mogelijkheid toe is, in verband met ongedierte dat uw zeildoek overkapping mogelijk kan beschadigen in de schuur of berging.

Wilt u gaan genieten van een mooie zeildoek overkapping?

Heeft u nog geen zeildoek overkapping, maar wilt u hier komend seizoen wel van gaan genieten in uw tuin? Dan bent u natuurlijk van harte welkom bij Kamst Roofs. Wij bieden u altijd een mooie, hoogwaardige oplossing op maat. U kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen. Wij komen dan graag bij u langs om de mogelijkheden aan u voor te leggen. Wilt u eerst meer informatie of advies? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie ontvangen?

×

Stuur ons een WhatsApp bericht

We proberen altijd meteen een antwoord te geven

× Hoe kan ik je helpen?