Indian Summer; zonnige nazomer in de tuin

We spreken vaak van een Indian Summer wanneer we te maken krijgen met een fijne, zonnige nazomer. Voor de meeste jaren geldt dat de laatste zomerdagen in september achter ons liggen.

Toch kunnen we in oktober en zelfs in november ook nog te maken krijgen met zonnige dagen waarop de temperatuur heel aangenaam is. U kunt dan nog lekker van buiten genieten voordat de herfst echt door gaat zetten. Een klein buitje hoeft geen probleem te zijn als u een mooie zeildoek overkapping in uw tuin heeft.

Deze kunt u op maat laten maken door Kamst Roofs.

Gaat het eigenlijk wel echt om een Indian Summer?

We kennen de Indian Summer in Nederland als een omschrijving van een zonnige nazomer, maar is dit eigenlijk wel echt een Indian Summer? Eigenlijk niet. Deze term is afkomstig uit Noord-Amerika en wordt zowel in Amerika als in Canada gebruikt om een periode van rustig en zonnig weer in de late herfst aan te duiden. Om het een Indian Summer te mogen noemen. moet er al een herfstachtige periode zijn geweest met onstuimig en nat weer.

In bepaalde omschrijvingen wordt zelfs aangegeven dat er al sprake moet zijn geweest van nachtvorst, voordat er bij zonnig en kalm weer mag worden gesproken van een Indian Summer. De echte Indian Summer is dus eigenlijk niet wat wij ermee bedoelen in Nederland.

We gebruiken meerdere termen voor een nazomer

In Nederland worden er meer termen gebruikt om aan te duiden dat we te maken hebben met een nazomer. Zo kennen we ook de term ‘oudewijvenzomer’. Deze term wordt vaker gebruikt voor de nazomer. Volgens de officiële omschrijving is er sprake van een oudewijvenzomer wanneer de temperatuur oploopt tussen de 20 en 25 graden Celsius wanneer de herfst al officieel is aangebroken. In het kort bedoelen we met de nazomer vooral een periode met zonnig en rustig weer terwijl het zomerseizoen al ten einde is.

Genieten van de tuin in de nazomer

In de nazomer is het zonnig, maar de temperatuur hoeft niet per se hoog te liggen. Wel is het zo dat we het kunnen omschrijven als een weertype waarbij we graag nog even wat zonnestralen mee pikken voordat de herfst echt in gaat slaan. In de nazomer kunnen we zeker ook te maken krijgen met een buitje. Heeft u een zeildoekoverkapping in de tuin? Dan hoeft u hier zich zeker geen zorgen over te maken. U kunt lekker droog genieten van het rustige weer, waardoor u nét even langer van het fijne weer kunt genieten.

Langer van buiten genieten met een zeildoekoverkapping

In Nederland kunnen we lang niet altijd genieten van een echte Indian Summer, maar een mooie nazomer hebben we vaak wel. Met een zeildoekoverkapping van Kamst Roofs kunt u in deze tijd nog volop van buiten genieten. Heeft u interesse in een zeildoekoverkapping en wilt u meer weten over de mogelijkheden in uw tuin? Vraag een offerte bij ons aan en wij komen graag bij u langs.

Meer informatie ontvangen?

×

Stuur ons een WhatsApp bericht

We proberen altijd meteen een antwoord te geven

× Hoe kan ik je helpen?