Hoe kiest u de perfecte terrasoverkapping voor uw tuin?

Een terrasoverkapping in de tuin is ideaal, zeker wanneer u graag geniet van de sfeer in uw buitenruimte en de gezonde buitenlucht. In Nederland hebben we relatief vaak te maken met regenachtige en stormachtige dagen. Wanneer u een terrasoverkapping in de tuin heeft, hoeft u niet binnen te blijven op dit soort dagen. Bij Kamst Roofs bieden we semipermanente terrasoverkappingen van zeildoek, waarmee u een sfeervol terras creëert en waarvoor u geen vergunning nodig heeft. Hoe vindt u nu de ideale terrasoverkapping? Wij geven u tips in de belangrijkste aandachtspunten bij uw keuze.

 

1. Het doel van uw overkapping bepalen

Het is goed om te bepalen wat uw specifieke doel is dat u wilt bereiken met het plaatsen van een terrasoverkapping. Wilt u meer van buiten genieten? Wilt u meer bescherming tegen de zon in de zomer? Of wilt u vooral genieten van een stijlvolle toevoeging aan uw buitenruimte? Wij houden graag rekening met uw wensen en eisen, zodat wij een oplossing voor u kunnen bieden waarmee u een maximaal voordeel behaalt, het hele jaar door.

 

2. Zoekt u een standaard of een maatwerk oplossing?

Wanneer u een terrasoverkapping in de tuin wilt, dan kunt u denken aan standaard oplossingen en aan maatwerk oplossingen. In bepaalde gevallen is een standaard uitvoering een goede en prima keuze, zeker als deze precies past bij wat u voor ogen heeft. Heeft u specifieke ideeën of vraagt uw buitenruimte om een unieke maat of afwijkende vorm? Dan biedt een maatwerk terrasoverkapping van zeildoek een uitstekende oplossing. Uiteraard denken wij hierin graag met u mee met wat er mogelijk is.

 

3. Het behoud van natuurlijk licht

Terrasoverkappingen zijn er natuurlijk in diverse varianten. Vindt u het niet vervelend om een vergunning aan te moeten vragen? Dan heeft u ook de mogelijkheid om een vaste constructie te plaatsen. Vaste constructies kunnen verschillende daken hebben, van melkglas tot hout. In veel gevallen gaat het daglicht (deels) verloren, terwijl u in de meeste gevallen wél bescherming wilt tegen de zon, maar geen verlies aan daglicht. Ook dan zijn onze terrasoverkappingen van zeildoek ideaal, want deze zijn lichtdoorlatend. Een bijkomend voordeel is dat u er geen vergunning voor hoeft aan te vragen bij de gemeente.

 

4. De duurzaamheid van de overkapping

Duurzaamheid is een belangrijk aspect bij de keuze van een overkapping. Wilt u een terrasoverkapping in de tuin, dan wilt u zeker weten dat u hier jarenlang plezier van heeft. Vaak wordt een schaduwdoek vergeleken met een terrasoverkapping, maar er is een belangrijk verschil. Schaduwdoeken die u bijvoorbeeld bij een bouwmarkt kunt kopen, kennen een relatief korte levensduur. Ze zijn niet goed bestand tegen de weersinvloeden en moeten vaak worden verwijderd als het weer omslaat. Dit is niet het geval met een terrasoverkapping van zeildoek. Deze kunt u ook bij slecht weer gewoon laten hangen. Pas bij zeer zware winden is het aan te raden om het zeildoek te strijken. Wij maken de zeildoek overkappingen van sterke, duurzame materialen die zorgen voor een levensduur van wel 10 tot 20 jaar.

 

5. De ideale sfeer creëren in uw tuin

Tot slot is het belangrijk om aandacht te besteden aan de sfeer en stijl van de terrasoverkapping. U wilt genieten van een gezellige, sfeervolle tuin waarin u zich echt thuis kan voelen. Dit betekent dat de overkapping mooi moet opgaan in de omgeving en vooral geen storende factor moet vormen in uw tuin. Elke tuin is anders en ook uw persoonlijke smaak is uniek. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om een zeildoek terrasoverkapping op maat te laten maken, geheel op basis van uw wensen en behoeften.

De ideale zeildoek terrasoverkapping

De zeildoek terrasoverkappingen van Kamst Roofs zijn lichtdoorlatend, water- en vuilafstotend, bestand tegen behoorlijke windkracht en duurzaam. Daarnaast hebben onze overkappingen een sfeervol design die geschikt is voor elke soort tuin. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons aan en wij komen graag bij u langs. Natuurlijk kunt u ook altijd contact met ons opnemen voor meer informatie en advies.

Meer informatie ontvangen?

×

Stuur ons een WhatsApp bericht

We proberen altijd meteen een antwoord te geven

× Hoe kan ik je helpen?