Handleiding om een zeildoek terrasoverkapping te kiezen

Het kiezen van een zeildoek terrasoverkapping kan een hele uitdaging zijn. Een kwalitatief hoogwaardige zeildoek overkapping van Kamst Roofs gaat jarenlang mee, en dat betekent dat u overal rekening mee wilt houden. Uiteraard denken wij hierin altijd graag met u mee en dragen wij goede ideeën aan. Wij komen dan ook graag bij u langs wanneer u bij ons een vrijblijvende offerte aanvraagt. Hieronder vindt u 10 stappen die u helpen bij het kiezen van de juiste zeildoek terrasoverkapping.

1. Waar wilt u de zeildoek terrasoverkapping realiseren?

Het is belangrijk om eerst te bepalen waar u uw zeildoek terrasoverkapping wilt realiseren. Wilt u deze zeildoek overkapping bijvoorbeeld aan de voorzijde van de woning, aan de achterzijde of misschien wel aan de zijkant van uw woning? Het is goed om eerst vast te stellen waar u de zeildoek terrasoverkapping wilt hebben, zodat ook duidelijk wordt wat de mogelijkheden voor de exacte ruimte / oppervlakte zijn.

2. Hoe groot moet de zeildoek terrasoverkapping zijn?

Als u de locatie heeft gekozen, dan kunt u beter bepalen hoe groot de zeildoek terrasoverkapping precies moet zijn. Wilt u bijvoorbeeld een groot deel van de tuin overdekken met de overkapping, of wilt u het deel dat overdekt wordt een stuk kleiner houden? Wij maken de zeildoek terrasoverkappingen op maat, waardoor wij altijd aan uw wensen met betrekking tot de afmeting tegemoet kunnen komen.

3. Welke lijn volgt de zon door uw tuin?

Het is verstandig om eens goed te kijken welke zogenaamde lijn de zon door uw tuin volgt. De zon is de hele dag in beweging. Bepaal waar u precies schaduw wilt creëren en op welk moment van de dag er schaduw gecreëerd moet worden. Vervolgens kunt u goed bekijken waar de overkapping moet komen en welke vorm deze moet hebben om steeds de juiste mate van schaduw in uw tuin te hebben.

4. In hoeverre speelt privacy een rol?

Het is goed mogelijk dat het creëren van privacy voor u ook belangrijk is, al geldt dit natuurlijk lang niet voor iedereen. Woont u in een rijtjeswoning en vindt u het vervelend als de buren u vanuit het slaapkamerraam in de tuin kunnen zien zitten? Dan kan dit een bepalende factor zijn voor de plaatsing van de zeildoek overkapping. Hoeft u geen extra privacy in de tuin te creëren, dan hoeft u hier vanzelfsprekend geen rekening mee te houden.

5. Moet er rekening gehouden worden met obstakels?

In bepaalde gevallen is het noodzakelijk om rekening te houden met bepaalde obstakels in uw tuin. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan bomen in de tuin of een hoger speeltoestel voor de kinderen. Bekijk goed waar u de zeildoek overkapping wilt hebben en of het belangrijk is om rekening te houden met aanwezige obstakels in uw tuin.

6. Is er een vergunning voor de overkapping nodig?

Afhankelijk van de exacte plaatsing kan het noodzakelijk zijn om een vergunning aan te vragen. In verreweg de meeste gevallen, en binnen de meeste gemeenten, is het hebben van een vergunning niet noodzakelijk voor onze zeildoek terrasoverkapping. Deze is namelijk semipermanent. U kunt deze volledig verwijderen wanneer dit gewenst is. Doordat het niet om een permanente oplossing gaat, kan de zeildoek terrasoverkapping in vrijwel alle gevallen vergunningsvrij geplaatst worden.

7. Welke stijl moet uw zeildoek terrasoverkapping laten zien?

Voor veel mensen is het belangrijk dat de zeildoek terrasoverkapping goed past bij de woning en de omgeving als het om de stijl gaat. Een oude, charmante boerderijwoning vraagt dan eigenlijk om een andere stijl dan bijvoorbeeld een moderne nieuwbouwwoning. Uiteraard heeft u hier zelf volop keuze in. De zeildoek terrasoverkappingen die wij op maat maken voor u zijn beschikbaar in diverse stijlen.

8. Hoe dient het zeildoek te worden bevestigd?

Het is nuttig om te bepalen hoe uw nieuwe zeildoek terrasoverkapping gemonteerd dient te worden. Worden hiervoor speciale masten geplaatst? Wilt u het zeildoek aan de gevel laten bevestigen of moet deze (deels) aan een schutting of andere tuinomheining worden gemonteerd? Uiteraard denken wij hierin graag met u mee als wij ter plaatse komen om de mogelijkheden met u door te nemen.

9. Welk budget heeft u in gedachten voor de terrasoverkapping?

Kwaliteit is belangrijk, maar de prijs is natuurlijk ook van belang. U wilt wel zeker zijn dat de oplossing uiteindelijk goed binnen uw budget past. Het is daarom goed om voor uzelf vast te stellen welk budget u beschikbaar wilt stellen voor het realiseren van een nieuwe zeildoek terrasoverkapping. Wij zorgen graag voor een oplossing die binnen uw budget past.

10. Welke kleur dient de zeildoek terrasoverkapping te hebben?

We noemden eerder al even de stijl, ook wel het design, maar de kleur is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Het is voor veel mensen prettig als de kleur van de zeildoek overkapping goed past bij de woning en de directe omgeving. Wij hebben diverse mooie kleuren beschikbaar, waardoor er altijd een mooie zeildoek overkapping voor u kan worden gemaakt in een kleur die u aanspreekt.

Meer informatie ontvangen?

×

Stuur ons een WhatsApp bericht

We proberen altijd meteen een antwoord te geven

× Hoe kan ik je helpen?