De top 6 tuintrends voor 2023; kent u ze al?

Ieder jaar krijgen we met nieuwe tuintrends te maken. Sommige trends kunnen jarenlang mee, terwijl andere trends binnen een enkel seizoen over lijken te vliegen. Uiteindelijk is het natuurlijk vooral belangrijk dat uw tuin goed past bij uw persoonlijke smaak. Uw tuin heeft een sfeer en stijl nodig waarin u optimaal kunt ontspannen. Wilt u hierbij gebruik maken van een aantal populaire tuintrends voor het seizoen van 2023? Kamst Roofs deelt graag de top 6 tuintrends met u.

1. Speelse vormen toepassen

We hebben een periode van veel strakke, rechte vormen achter de rug. Moderne tuinen werden voorzien van secties, gemaakt met kaarsrechte lijnen. We zien nu een trend ontstaan waarbij het allemaal wel wat speelser en creatiever mag. De ronde vormen komen weer terug en dit geldt ook voor de golvende vormen. U kunt op meerdere manieren met deze tuintrend voor 2023 aan de slag gaan. Zo kunt u in de tuin zelf ronde en glooiende vormen realiseren, onder meer met palissadebanden, maar u kunt hier ook met uw tuinmeubilair rekening mee houden. We zien dat ook de ronde tuinsets weer helemaal terugkomen.

2. Meer duurzame materialen

Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht en dit gaan we zeker ook terug zien in de tuinen dit jaar. Eén van de belangrijkste tuintrends is namelijk het gebruik van duurzame materialen. U kunt meer sfeer aan de tuin geven door potten, kruiken, borden en andere zaken te hergebruiken. Wat u binnen niet meer gebruikt, kan buiten een mooie decoratie vormen. Recycle wat u kunt recyclen en het resultaat zal u verbazen. Daarnaast zien we ook veel duurzame materialen terug in de vorm van tuinsets en opbergoplossingen. Onder meer teakhout en riet zijn erg populair.

3. Oplossingen voor buiten koken

Voorheen pakten we gewoon een basis barbecue uit de schuur voor een avondje lekker buiten koken en eten. Tot de nieuwe tuintrends horen ook de oplossingen voor buiten eten, maar we hebben het dan niet meer over de eenvoudige barbecue. We zien steeds meer designbarbecues, die een echte eyecatcher in de tuin vormen. Daarnaast zien we ook andere opties voor buiten koken. Zo behoort ook de pizzaoven tot de tuintrends van 2023.

4. Meer comfort in de tuin

Misschien kent u de tijd nog wel waarin we eigenlijk gewoon allemaal op een plastic stoel van de buitenlucht genoten. De zon maakte het fijn, maar de plastic stoeltjes of inklapstoeltjes maakten het uiteindelijk toch wel wat ongemakkelijk. We zien nu dat comfort heel veel aandacht krijgt binnen de tuintrends van 2023. Niet alleen zien we dat tuinsets groter, zachter en sfeervoller worden. We zien ook steeds meer sfeer- en comfortproducten die weersbestendig zijn. Denk aan buitenkussens, outdoor zitzakken en vloerkleden. Natuurlijk mag ook een sfeervolle plaid niet aan de setting ontbreken.

5. Vuurkorven, vuurschalen en vuurtafels

We kunnen deze trend wel samenpakken en eigenlijk gewoon aangeven dat alles wat met vuur te maken heeft behoort tot de tuintrends van dit seizoen. Het knetterende vuur, de speelse vlammen… Het draagt allemaal bij aan een verhoging van de sfeer buiten. Daarnaast zorgt het natuurlijk ook direct voor wat extra warmte, waardoor we langer van buiten kunnen genieten.

6. De tuin als verlengstuk van de woning

Tot de absolute tuintrends van 2023 behoort ook het naar buiten brengen van binnen. U kunt op meerdere manieren aandacht besteden aan deze trend. Wilt u de tuintegels vervangen? Dan zijn er bijvoorbeeld prachtige houtlook tuintegels die echt kunnen worden ingezet als mooie verlenging van de laminaatvloer of massief houten vloer binnen. Daarnaast zien we ook dat steeds meer mensen kiezen voor een mooie overkapping aan de woning om daadwerkelijk een fijne overgang te hebben van binnen naar buiten. Uiteraard bent u bij ons van harte welkom voor een mooie zeildoek overkapping.

Meer informatie ontvangen?

×

Stuur ons een WhatsApp bericht

We proberen altijd meteen een antwoord te geven

× Hoe kan ik je helpen?