Carport aan huis: alles wat u moet weten!

Steeds meer mensen willen een carport aan huis. Dit is ook logisch, want een carport biedt veel voordelen. Eén van de belangrijkste voordelen is natuurlijk wel dat u uw voertuigen en andere eigendommen kunt beschermen tegen de invloeden van het weer. Wilt u ook een carport aan huis, maar twijfelt u nog, bijvoorbeeld omdat niet alles duidelijk is? Kamst Roofs geeft u graag meer informatie over de carport aan huis, door de belangrijkste vragen voor u te beantwoorden.

Heeft u een vergunning nodig voor een carport?

Of u een vergunning nodig heeft voor een carport is van meerdere factoren afhankelijk. Voor bepaalde vaste constructies heeft u een vergunning nodig. Zo kunnen houten carports licht bouwvergunning-plichtig zijn. Daarnaast kan het per gemeente en zelfs per week verschillen, en uiteraard speelt ook de grootte een rol. U heeft geen bouwvergunning voor een carport nodig wanneer u kiest voor een semipermanente carport, zoals de zeildoek carports van Kamst Roofs.

Wat kost een carport aan huis?

De kosten van een carport aan huis zijn afhankelijk van de grootte, het materiaal en uiteraard ook de kwaliteit. De gemiddelde prijs voor een carport aan huis ligt rond de 2.500 euro. Wilt u een vrijstaande carport met een vaste constructie? Dan liggen de tarieven gemiddeld 700 euro hoger. Bij Kamst Roofs bent u welkom voor een semipermanente carport van hoogwaardig zeildoek, welke wij volledig op maat voor u maken. Wij stellen hiervoor altijd een vrijblijvende offerte voor u op.

Hoe groot mag een carport zijn zonder bouwvergunning?

Wanneer u een vaste carport wilt realiseren zonder dat hier een bouwvergunning voor nodig is, dan is het in de meeste gevallen belangrijk om ervoor te zorgen dat de carport niet hoger is dan 3 meter. Daarnaast mag deze geen oppervlakte hebben die groter is dan 30 vierkante meter. Wanneer u kiest voor onze zeildoek carport, dan hoeft u geen rekening te houden met een bouwvergunning, omdat de carport semipermanent is. U heeft hier geen bouwvergunning voor nodig.

Hoe ver moet een carport van de scheidingslijn?

Wilt u een vaste carport plaatsen? Dan is het belangrijk dat deze minimaal één meter verwijderd blijft van de erfgrens, of de scheidingslijn met erf van de buren. In alle gevallen is het aan te raden om uw buren te informeren over het realiseren van een vaste carport, maar dit is geen verplichting wanneer de carport aan alle regels voldoet. Dit geldt alleen voor vaste constructies en niet voor de semipermanente carports van Kamst Roofs.

Is een carport waardevermeerdering?

Een carport bij de woning is in principe altijd een waardevermeerdering van de woning. Het is immers een mooie, praktische toevoeging aan de woning. De waardevermeerdering komt in de meeste gevallen goed overeen met de kosten die u uitgeeft aan de carport. Gaat u verhuizen en wilt u de carport liever meenemen? Dit is lang niet altijd mogelijk met een vaste constructie. Uiteraard is dit wel mogelijk wanneer u een zeildoek carport van Kamst Roofs heeft. Deze kunt u gemakkelijk verwijderen en meenemen wanneer daar uw voorkeur naar uit gaat.

Waar mag ik een carport bouwen?

Een carport mag in principe achter, voor of naast de woning worden gerealiseerd wanneer daar ruimte voor is en er aan de geldende regels wordt voldaan. In bepaalde gevallen geldt dat u een vergunning nodig heeft voor een vaste constructie. Hier hoeft u met een semipermanente carport van Kamst Roofs geen rekening mee te houden. U heeft hier geen vergunning voor nodig en u mag de carport plaatsen waar u wilt, zolang dit op eigen grond is uiteraard.

Meer informatie ontvangen?

×

Stuur ons een WhatsApp bericht

We proberen altijd meteen een antwoord te geven

× Hoe kan ik je helpen?