Buiten zitten in de herfst; zo doet u dat!

Het herfstseizoen kent in Nederland vaak nog aardig wat zonnige dagen. Daarnaast zijn er regenachtige dagen waarop de temperatuur eigenlijk nog prima is om van buiten te kunnen genieten. Toch bergen veel mensen het tuinmeubilair aan het einde van het zomerseizoen op. Zonde, want het is juist heerlijk om langer van de tuin te genieten. In de herfst heeft de tuin vaak iets meer onderhoud nodig, uiteraard onder meer afhankelijk van het soort tuin. Niets is fijner dan na het uitvoeren van tuinonderhoud nog even lekker buiten van de tuin te genieten. Wij vertellen u graag meer over hoe u ook in het najaar van het buiten zitten kunt genieten.

Zorgen voor goed tuinonderhoud in de herfst

Uiteraard zit u prettiger buiten wanneer de tuin er mooi verzorgd en netjes opgeruimd uitziet. In het najaar verzamelt zich gemakkelijk vuil in de tuin en in de eventuele vijver. Denk alleen maar aan losse bladeren die door de lucht uw tuin in geblazen worden. Zorg ervoor dat uw tuin netjes aangeveegd is en verwijder bladeren en ander vuil uit de vijver om deze gezond te houden. Verwijder ook alle onkruid tussen de vaste planten vandaan en maak voor een eventueel gazon gebruik van speciale voeding. Voor het behoud van de kwaliteit van uw tuinmeubilair is het goed om gebruik te maken van een beschermhoes wanneer u er geen gebruik van maakt. Een goede beschermhoes beschermt niet alleen tegen invloeden door het weer, maar ook tegen ongedierte dat het meubilair kan beschadigen.

Langer van buiten zitten genieten met een zeildoekoverkapping

U kunt een mooie zeildoekoverkapping in uw tuin laten plaatsen. Een waterdicht schaduwdoek is een sfeervolle optie om ook buiten te kunnen zitten als het wat regent. Wanneer u een zeildoekoverkapping gebruikt, dan blijft het meubilair onder deze overkapping vanzelfsprekend ook direct beschermd tegen de weersinvloeden. Als de buitentemperatuur nog aangenaam is, maar er is wel sprake van neerslag, dan kunt u toch nog lekker buiten zitten wanneer u een waterdichte zeildoekoverkapping heeft.

Zorgen voor verwarming onder de zeildoekoverkapping

U kunt op meerdere manieren zorgen voor fijne verwarming onder de zeildoekoverkapping, zodat u ook van het buiten zitten kunt genieten als het wat frisser wordt buiten. Zo kunt u prima een houtkachel, een tuinhaard of een heater gebruiken om de temperatuur een stuk aangenamer te houden. Daarnaast kunt u natuurlijk ook genieten van een vuurschaal, een vuurtafel of een vuurkorf. Vanzelfsprekend is het wel belangrijk om het veilig te houden. Knetteren de vonkjes hoger de lucht in? Maak dan gebruik van een veilige, bijpassende oplossing, zoals een deksel voor een vuurkorf.

Wilt u ook langer van buiten genieten in de herfst?

De herfst is een prachtig seizoen en een prima seizoen om nog lekker van buiten te kunnen genieten. Wilt u ook van buiten zitten genieten in uw tuin tijdens de herfst? Dan kunt u bij Kamst Roofs natuurlijk terecht voor een mooie zeildoekoverkapping. Wij bieden meerdere oplossingen, waaronder hoogwaardig maatwerk. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een zeildoekoverkapping in uw tuin? Vraag dan direct een offerte aan en wij komen graag bij u langs. U kunt natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie of advies.

Meer informatie ontvangen?

×

Stuur ons een WhatsApp bericht

We proberen altijd meteen een antwoord te geven

× Hoe kan ik je helpen?