Auto beschermen tegen vallende eikels en de herfst

Het mooie weer van de zomer is ten einde en de herfst dient zich aan. De tijd van hevige buien en kortere dagen, maar ook van vallende eikels en andere troep uit bomen. Vallende eikels en takken kunnen veel schade veroorzaken op uw auto. Met een carport van zeildoek is dit probleem direct opgelost en deze mag vergunningsvrij geplaatst worden! Wacht niet tot het te laat is en bel Kamst Roofs voor een offerte op maat!

Vallende eikels op uw auto

Eikenbomen laten al in september hun eikels vallen. Rond die periode beginnen ook de beukennootjes te vallen. Deze zijn dan rijp en vormen een voedingsbron voor dieren. Ze zijn leuk voor op de herfsttafel, maar vorm een irritatie voor veel autobezitters. Vallende eikels kunnen vervelende deuken in de lak van een auto maken. Deze schade is bij steeds minder verzekeraars verzekerd. U moet dus zelf zorgen voor een oplossing.

Ongemak van een autohoes

Een optie die we vaak horen van klanten is dat ze autohoes hebben gekocht. Deze geeft inderdaad bescherming tegen vallende eikels en takken. Het is alleen iedere keer een hoop gedoe. Iedere ochtend de natte hoes eraf halen, ophangen / opbergen en vervolgens in de auto weer over de auto plaatsen. Bij droog weer prima te doen, maar tijdens een herfst bui met zware wind is het plaatsen van een autohoes een uitdaging! Het is gedoe en vaak een vies klusje.

Semipermanente carport van zeildoek

De makkelijkste oplossing is het plaatsen van een carport. In veel gemeenten moet u hier echter een vergunning voor aanvragen. Omdat een carport vaak buiten de rooilijn valt krijgt u er geen vergunning voor. In andere gevallen moet u tekeningen en documentatie aanleveren en wachten op een beoordeling. Daarna is er nog de bezwaarperiode en pas dan mag deze geplaatst worden. Dit kan zo 2 tot 4 maanden duren. Niemand zit te wachten op dit ambtelijke proces.

Een zeildoek overkapping met enkele masten in de grond is volledig demontabel en hiermee valt het dus niet onder de permanente bebouwing. U kunt deze dus zónder vergunning plaatsen op uw oprit. Kamst Roofs is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van kwalitatief hoogwaardige carports. Deze plaatsen wij bij particulieren door heel Nederland.

Het plaatsen van een carport is binnen 1 dag mogelijk en uw auto is direct daarna beschermd tegen vallende eikels, beukennootjes, takken en grote hagelstenen. Naast dat een carport van zeildoek in de herfst bescherming geeft, staat uw auto in de zomer ook uit de zon en is hierdoor koeler. In de winter blijft de sneeuw liggen op het doek en is uw auto dus vrijwel direct klaar voor vertrek!

Kies voor een zeildoek carport

Een zeildoek carport heeft dus volop voordelen! Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, onze prijzen en het materiaal? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak!

Meer informatie ontvangen?

×

Stuur ons een WhatsApp bericht

We proberen altijd meteen een antwoord te geven

× Hoe kan ik je helpen?