5 Tips om uw tuin zomerklaar te maken!

In de zomer willen we natuurlijk weer lekker zo veel mogelijk van buiten genieten. Het is goed om al voor aanvang van de zomer de tuin helemaal in orde te maken. Zo voorkomt u dat u in de hitte van de zon nog veel in de tuin moet doen voordat u er echt van kunt gaan genieten. Hoe maakt u de tuin nu helemaal klaar voor de zomer? Kamst Roofs geeft u graag 7 tips!

5 tips om uw tuin klaar te maken voor de zomer

 1. Uw gazon de juiste zorg bieden
  Wanneer u een mooi gazon in de tuin heeft, dan heeft deze zeker aandacht nodig voordat de zomer echt begint. Een goede eerste stap is het maaien van het gras als zeker is dat er geen nachtvorst meer zal komen. Voor de zomer is het goed om de sprieten gemiddeld 4 centimeter lang te houden, met een marge van een halve centimeter langer of korter. In juni of juli is het juiste moment om bij te gaan zaaien en direct even goed te bemesten. Op deze manier zorgt u ervoor dat het gazon in de zomer mooi vol en gezond groen is.
 2. Het verwijderen van onkruid
  Onkruid komt in vrijwel iedere tuin voor, of u nu veel groen in de tuin heeft of vooral veel tuintegels. Zelfs wanneer de tuintegels vrij strak tegen elkaar aan liggen vinden hardnekkige soorten onkruid toch hun weg tussen de tegels door. Zo voor de zomer is een goed moment om al het onkruid te verwijderen uit de tuin. Onkruid groeit sneller in de zomer, dus alles wat u nu verwijdert is mooi meegenomen. Vervolgens kunt u in de zomer kleine beetjes onkruid eenvoudig verwijderen, waardoor u uzelf veel werk bespaart gedurende de zomermaanden.
 3. Planten in de tuin snoeien
  Heeft u planten, struiken en / of bomen in de tuin? Dan kan het zeker een goed idee zijn om deze vlak voor de zomer te snoeien. Doordat alles mooi in bloei staat zullen de ‘wonden’ van het snoeien sneller helen, waardoor alles mooier, gezonder en sterker wordt. Er is minder vocht aanwezig, waardoor gesnoeide takken sneller helen en minder snel gaan rotten. In alle gevallen geldt dat u snoeit boven een gezonde zijtak, zodat de plant, struik of boom goed door kan groeien. Wanneer u vlak voor de zomer of aan het begin van de zomer snoeit, dan hoeft u in de winter niet meer te snoeien.
 4. Alles even goed schoonmaken
  Het is fijn als de tuin er lekker schoon en opgeruimd uitziet voor de zomer. In de herfst en de winter kan er veel vuil in de tuin gewaaid zijn. Tijd om alles even lekker op te ruimen. Zien de tuintegels er niet meer zo mooi uit? Deze kunnen door vocht en schaduw wat groene aanslag hebben gekregen. Maak gebruik van de juiste producten om de tegels weer mooi op te poetsen of gebruik een hogedrukreiniger als de tegels hier bestand tegen zijn. Alles nog even goed bezemen en de tuin ziet er weer keurig uit.
 5. Nieuwe beplanting toevoegen
  Wilt u zeker zijn dat u in de zomer kunt genieten van mooie, volle beplanting in de tuin? Dan is het goed om voorafgaande aan de zomer wat nieuwe planten toe te voegen. Deze krijgen in de zomer direct volop ruimte om lekker te groeien. U kunt nieuwe planten in de volle grond zetten, maar u kunt de tuin natuurlijk ook opfleuren door planten- en bloembakken te vullen voor de zomer.

Meer informatie ontvangen?

×

Stuur ons een WhatsApp bericht

We proberen altijd meteen een antwoord te geven

× Hoe kan ik je helpen?