Vragen? +31 85 0871274

7 Tips om uw tuin zomerklaar te maken!
Stijlvol design
Op maat gemaakt
Sfeervol
Waardeverhogend
Zonwerend
Weerbestendig
Gemonteerd in een dag

In de zomer willen we natuurlijk weer lekker zo veel mogelijk van buiten genieten. Het is goed om al voor aanvang van de zomer de tuin helemaal in orde te maken. Zo voorkomt u dat u in de hitte van de zon nog veel in de tuin moet doen voordat u er echt van kunt gaan genieten. Hoe maakt u de tuin nu helemaal klaar voor de zomer? Kamst Roofs geeft u graag 7 tips!

Overkapping voor terras van doek

1. Uw gazon de juiste zorg bieden

Wanneer u een mooi gazon in de tuin heeft, dan heeft deze zeker aandacht nodig voordat de zomer echt begint. Een goede eerste stap is het maaien van het gras als zeker is dat er geen nachtvorst meer zal komen. Voor de zomer is het goed om de sprieten gemiddeld 4 centimeter lang te houden, met een marge van een halve centimeter langer of korter. In juni of juli is het juiste moment om bij te gaan zaaien en direct even goed te bemesten. Op deze manier zorgt u ervoor dat het gazon in de zomer mooi vol en gezond groen is.

2. Het verwijderen van onkruid

Onkruid komt in vrijwel iedere tuin voor, of u nu veel groen in de tuin heeft of vooral veel tuintegels. Zelfs wanneer de tuintegels vrij strak tegen elkaar aan liggen vinden hardnekkige soorten onkruid toch hun weg tussen de tegels door. Zo voor de zomer is een goed moment om al het onkruid te verwijderen uit de tuin. Onkruid groeit sneller in de zomer, dus alles wat u nu verwijdert is mooi meegenomen. Vervolgens kunt u in de zomer kleine beetjes onkruid eenvoudig verwijderen, waardoor u uzelf veel werk bespaart gedurende de zomermaanden.

3. Planten in de tuin snoeien

Heeft u planten, struiken en / of bomen in de tuin? Dan kan het zeker een goed idee zijn om deze vlak voor de zomer te snoeien. Doordat alles mooi in bloei staat zullen de ‘wonden’ van het snoeien sneller helen, waardoor alles mooier, gezonder en sterker wordt. Er is minder vocht aanwezig, waardoor gesnoeide takken sneller helen en minder snel gaan rotten. In alle gevallen geldt dat u snoeit boven een gezonde zijtak, zodat de plant, struik of boom goed door kan groeien. Wanneer u vlak voor de zomer of aan het begin van de zomer snoeit, dan hoeft u in de winter niet meer te snoeien.

4. Alles even goed schoonmaken

Het is fijn als de tuin er lekker schoon en opgeruimd uitziet voor de zomer. In de herfst en de winter kan er veel vuil in de tuin gewaaid zijn. Tijd om alles even lekker op te ruimen. Zien de tuintegels er niet meer zo mooi uit? Deze kunnen door vocht en schaduw wat groene aanslag hebben gekregen. Maak gebruik van de juiste producten om de tegels weer mooi op te poetsen of gebruik een hogedrukreiniger als de tegels hier bestand tegen zijn. Alles nog even goed bezemen en de tuin ziet er weer keurig uit.

5. Nieuwe beplanting toevoegen

Wilt u zeker zijn dat u in de zomer kunt genieten van mooie, volle beplanting in de tuin? Dan is het goed om voorafgaande aan de zomer wat nieuwe planten toe te voegen. Deze krijgen in de zomer direct volop ruimte om lekker te groeien. U kunt nieuwe planten in de volle grond zetten, maar u kunt de tuin natuurlijk ook opfleuren door planten- en bloembakken te vullen voor de zomer.

6. Verlichting in de tuin aanbrengen

Zeker als de temperaturen in de avonden ook nog lekker zijn, kunnen we natuurlijk langer van buiten genieten. Dan is het wel prettig als er sfeerverlichting aanwezig is. Veel sfeerverlichting wordt na de zomer uit de tuin verwijderd, vooral omdat lang niet alle sfeerverlichting goed bestand is tegen alle weerstypen. Nu de zomer er weer aan komt is het weer tijd om de verlichting weer te plaatsen of op te hangen voor de langere, zwoele zomeravonden.

7. Een zeildoek overkapping laten plaatsen

Om het geheel helemaal af te maken kunt u een mooie zeildoek overkapping laten plaatsen in de tuin. Hiermee creëert u fijne schaduw in de tuin én u kunt lekker droog buiten blijven zitten als er een zomers buitje valt. Een fijn voordeel is ook wel dat een kwalitatief hoogwaardige zeildoek overkapping gewoon het hele jaar door kan blijven hangen, waardoor u er eigenlijk in alle seizoenen plezier van hebt. Uiteraard bent u bij Kamst Roofs van harte welkom voor een duurzame, sterke zeildoek overkapping.

Genieten van een hoogwaardige zeildoek overkapping

Wij garanderen u een hoogwaardige zeildoek overkapping waar u jarenlang plezier van heeft. Alles wordt netjes en tot in het detail berekend en uitgewerkt door een ervaren ingenieur. Wij snijden de zeildoeken met behulp van een laser en stikken deze handmatig, waardoor er een luxe resultaat ontstaat van optimale kwaliteit. Wilt u ook gaan genieten van een hoogwaardige zeildoek overkapping in uw tuin? Vraag dan een offerte aan en wij komen graag bij u langs. Uiteraard kunt u ook altijd eerst contact met ons opnemen voor meer informatie en advies. Wij helpen u graag verder.

Schaduwdoek boven terras
3D animatie Schaduwdoek

Een terrasoverkapping van Kamst Roofs staat als een huis!

Terrasoverkapping van zeildoek
Terrasoverkapping van zeildoek
Terrasoverkapping van zeildoek
Zeildoek overkapping
Chat openen
1
Hallo
Waar Kunnen we je mee helpen vandaag?