Vragen? +31 85 0871274

5 Redenen om een carport te nemen

5 Redenen om een carport te nemen
Stijlvol design
Op maat gemaakt
Sfeervol
Waardeverhogend
Zonwerend
Weerbestendig
Gemonteerd in een dag

Een carport bij de woning biedt tal van voordelen. Toch is het niet altijd toegestaan om zomaar een carport van hout of aluminium te plaatsen. Daarnaast is het ook niet altijd wenselijk om een vaste carport te plaatsen. U kunt in dat geval kiezen voor een carport van zeildoek. Deze biedt dezelfde kwaliteiten als een carport van hout of aluminium, met als belangrijk verschil dat een carport van zeildoek semipermanent is. Dit betekent dat u er ook geen vergunning voor nodig heeft, omdat de carport eenvoudig verwijderd kan worden. U kunt een carport van zeildoek gewoon het hele jaar benutten en op die manier profiteren van alle voordelen. Kamst Roofs geeft u graag inzicht in 5 redenen om een carport te nemen.

Carport zonder vergunning

1. Geen schade door weersomstandigheden

In Nederland krijgen we jaarlijks te maken met een hele reeks aan verschillende weersomstandigheden, van fikse stormen en regenbuien tot hagel, sneeuw en onweersbuien. Wanneer uw auto onbeschermd buiten staat, dan kan er altijd schade ontstaan door de weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan pitten in het dak, of erger, als gevolg van hagelstenen. Schades als gevolg van weersomstandigheden worden effectief voorkomen met een carport van zeildoek.

2. Nooit meer een oververhitte auto

Een auto kan in de zomer ontzettend snel heet worden als deze in de volle zon staat. Helaas heeft lang niet iedereen een goede schaduwplek voor de auto bij de woning. Het is bijzonder oncomfortabel om in een snikhete auto te stappen. Daarbij kan het zelfs gevaarlijk zijn voor de gezondheid, zowel voor mens als dier. Dit wilt u niet. Met een goede carport van zeildoek staat uw auto altijd in de schaduw, waardoor deze nooit zo heet wordt als de gemiddelde sauna. In een oververhitte auto stappen vanaf huis behoort voorgoed tot het verleden.

3. Minder risico op roestvorming

Water. In Nederland komt er vooral heel veel water uit de lucht vallen, in verschillende vormen. Zeker als het kouder is kan het water lang op het voertuig blijven liggen. Onderdelen van een auto vaak nat worden en ook lang nat blijven zijn gevoeliger voor roestvorming. Met smeermiddelen wordt dit deels tegengegaan, maar vocht zorgt altijd voor een toename van het risico op roestvorming. Dit risico neemt af wanneer u gebruik maakt van een carport van zeildoek. U kunt de auto gewoon droog parkeren bij uw woning.

4. Geen uitdroging van lederen bekleding

Heeft u een voertuig met lederen bekleding? Dan kan deze bekleding heel snel uitdrogen en daardoor beschadigd raken wanneer de zon in de auto schijnt en de temperatuur in de auto snel op laat lopen. Lederen bekleding is prachtig, maar het scheurt snel als het uitgedroogd is. Daarnaast kan leder ook heel snel heet worden, waardoor u zich gemakkelijk aan de bekleding kunt branden als de zon er direct op heeft gestaan. Dit alles kan niet meer gebeuren als u de auto kunt parkeren in de schaduw, onder uw eigen carport van zeildoek.

5. Uv-licht krijgt geen vat op de lak

Er wordt vaak alleen gedacht aan de effecten van herfst- en winterweer op voertuigen, maar ook in de zomer ontstaan er risico’s. Het Uv-licht van de zon kan namelijk vat krijgen op de lak van uw auto. Dit zorgt ervoor dat de lak kan gaan verkleuren. Bij sommige kleuren auto’s gebeurt dit aanzienlijk sneller dan bij andere kleuren. Zo is rood bijvoorbeeld erg vatbaar voor verkleuring. U kunt de lak van uw auto goed beschermen door uw auto zo veel mogelijk uit het Uv-licht te parkeren. Ook dit doet u thuis gemakkelijk wanneer u een carport van zeildoek heeft.

Kies ook voor een carport van zeildoek

Een carport van zeildoek biedt tal van voordelen waar u het hele jaar rond van kunt profiteren. Kamst Roofs staat voor u klaar wanneer u interesse heeft in een mooie, luxe carport van zeildoek. U kunt bij ons altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Wij komen dan graag bij u langs. Wilt u eerst meer informatie of heeft u behoefte aan een persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Schaduwdoek boven terras
3D animatie Schaduwdoek

Een terrasoverkapping van Kamst Roofs staat als een huis!

Terrasoverkapping van zeildoek
Terrasoverkapping van zeildoek
Terrasoverkapping van zeildoek
Zeildoek overkapping
Chat openen
1
Hallo
Waar Kunnen we je mee helpen vandaag?